Info A selyem

A selyem

selyem

Mitől különleges a Silky Beauty for You által használt selyem?

Minden Silky Beauty for You termékünk 100%-ban tiszta, 6A-s selyemből készül — Momme19 vagy Momme22 selyem anyagból. Kizárólag 100% hernyóselyem anyagot használunk, mely hipoallergén.

Az általunk is használt, prémium selyem természetes antioxidáns- és aminosav tartalma miatt antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik: nem tartja meg a baktériumokat, gombákat, sőt, még az atkákat sem.

A hernyóselyem légbuborékos szerkezete miatt szabályozza a hőt, hőszabályzó hatásának köszönhetően pedig segíti a szépítő alvást. A pamuthoz képest kevésbé nedvszívó, ezáltal segít fenntartani a szükséges nedvességet a bőrben. Más textíliákkal ellentétben tehát a selyem párnahuzat nem szívja magába az arcra felvitt éjszakai krémet vagy szérumot, így az valóban az arcbőrön fejti ki hatását. Védi a hajat a szálkásodástól, kócosodástól, töredezéstől és az elektrosztatikus feltöltődéstől. A selymes anyag egyáltalán nem károsítja a hajszálak felületét.

100% hernyóselyem Momme22
kis selyem hajgumi

Mi az a 6A osztály?

A legjobb minőségű selyem a 6A osztályba sorolható, hosszú szálú és szinte nem tartalmaz szennyeződéseket, ezt a fajtát a legdrágább előállítani és megvásárolni. Az osztályokat A, B és C skálán sorolják be. Az „A” osztály a legmagasabb, ami a 3A, 5A és 6A osztályokból áll.

Mi a különbség a Momme 19 és Momme 22 selyem anyagok között?

A Momme a selyem súlyát és minőségét jelöli. A nagyobb momme szám azt jelenti, hogy több selyemszál jut 100 yard szövetre, így a termék nehezebb. Minél magasabb ez a szám, annál vastagabb és tartósabb az anyag: 11 és 25 közötti értékekkel találkozhatsz.

Mi az az OEKO-TEX tanúsítvány?

Az OEKO-TEX védjegy a felhasználók számára azt jelenti, hogy a termék emberre ártalmas anyagokat nem tartalmaz, a szabványban részletezett jellemzők és vizsgálati módszerek alapján.

Hogyan állapítjuk meg, hogy valódi selyemből készült terméket vásárolunk?

Sajnos — habár Magyarország a 19. század végétől Európa egyik rangos selyemtermelő országa volt, — jelenleg a magyarországi textilkereskedelemben minden fényes, sikamlós anyagot selyemnek titulálnak, hazánkban nincs erre vonatkozó semmilyen szabályozás. A valódi selyem azonban könnyedén felismerhető, hiszen a természetes selyem ugyanolyan összetevőjű mint a hajszálunk, és úgy is viselkedik, mikor elég. Égett szaruszaga van, és hamut ad égés után.

Silky Beauty for You | valódi selyemmel dolgozunk

Egyedi selyem párnahuzatok

További érdekességek

Stars of Balaton
Stars of Balaton selyem kendő története. Várdai Hanna és a Silky Beauty for You prémium minőségű, egyedi tervezésű, különleges történetet elmesélő limitált selyem kendője.
Tovább
A selyem
A selyem természetes antioxidáns- és aminosav tartalma miatt antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik: nem tartja meg a baktériumokat, gombákat, sőt, még az atkákat sem.
Tovább
Previous
Next