Info Selyemkezelési útmutató

Selyemkezelési útmutató

selyemkezelési útmutató

A valódi selyem különös törődést és odafigyelést igényel, hogy hosszú ideig megőrizze szépségét és kiváló minőségét. 

Miért van szükség különleges kezelésre?
Fontos tudni, hogy ha nem megfelelő módszerrel tisztítjuk a selymet, elveszítheti fényességét és megkeményedhet a szerkezete. Ennek eredményeként nehezen vasalhatóvá válhat, és a selymes tapintása is eltűnhet, papírszerűvé válva. Ezt elkerülendő fontos a selyemkezelési útmutató pontos követése.

selyem párnahuzat

SELYEMKEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Mosás: a selymet langyos vízben, savas pH-jú samponnal vagy tusfürdővel (pl. Balea MED PH-bőrsemleges sampon vagy Coccolino Care), illetve kifejezetten selymek tisztításához fejlesztett mosószerrel kell mosni. (A mosószereket és öblítőket azért nem ajánlott használni mert, lúgos kémhatásúak és roncsolják a természetes selyemszálakat.)

Szennyeződések eltávolítása: a vízben finoman nyomkodva távolítsuk el a szennyeződéseket, majd mosás után öblítsük ki tiszta vízzel. A dörzsölés nem tesz jót az anyagnak.

Szárítás: terítsd ki napfénymentes helyen. Nem szabad kicsavarni!

Vasalás: a selymet gőzölhetjük selyem/gyapjú programon, közepes hőfokon.

selyem
selyem párnahuzat

Egyedi selyem párnahuzatok

További érdekességek

Stars of Balaton
Stars of Balaton selyem kendő története. Várdai Hanna és a Silky Beauty for You prémium minőségű, egyedi tervezésű, különleges történetet elmesélő limitált selyem kendője.
Tovább
A selyem
A selyem természetes antioxidáns- és aminosav tartalma miatt antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik: nem tartja meg a baktériumokat, gombákat, sőt, még az atkákat sem.
Tovább
Previous
Next